به گزارش سلام لردگان يحيي برادران نخجواني در گفتوگو گفت: مهمترين عملکرد دندانها در بهبود تغذيه است اگر دندان سالم باشد تغذيه مناسب و ايدهآل صورت ميگيرد.
اين متخصص دندانپزشکي کودکان افزود: در کنار امر تغذيه، وضعيت دندانهاي شيري در رويش دندانهاي دائمي نيز موثر است.اگر دندان شيري زودتر از موعد خود کشيده شود ناهنجاريهاي دنداني را در بچهها به وجود ميآورد و باعث ايجاد مشکل در جايگيري درست دندانهاي دائمي ميشوند.
يحيي برادران گفت: از سوي ديگر دردناک شدن دندانشيري ميتواند ايجاد محدوديت کند.به طور مثال بعضي از بچهها بعد از خوردن موادغذايي مثل گوشت يا شيريني دچار درد ميشوند و به علت ايجاد درد دنداني از خوردن اين مواد طره ميروند و متأسفانه بدن از دريافت مواد مغذي و مورد نياز خود باز ميماند.
عضو هيئت علمي دانشکده علوم پزشکي تهران گفت: دهان سالم و دندان سالم، لازمه تغذيه سالم است. تغذيه سالم نيز رشد و نمو کافي فرد را به دنبال دارد علاوه بر آن دندان شيري سالم در زيبايي و تکلم فرد نقش به سزايي دارد.
يحيي برادران در پاسخ به پرسش فارس مبني بر اينکه آيا قطره آهن در پوسيدگي و سياه شدن دندانها تأثير دارد، گفت: اين سؤال اکثر مادران است اما بايد بدانند قطره آهن عامل پوسيدگي نيست بلکه اين قطره ميتواند دندان هايي را که پوسيدهاند يا بر اثر اختلال مينايي شروع به پوسيدگي کردهاند با سياه کردنشان نشاندار کند.
عضو هيئت علمي دانشکده علوم پزشکي تهران افزود: مادران دقت کنند بعد از مصرف قطره آهن مثلا 4 دندان سياه ميشود و بقيه سفيد ميمانند پس اگر مسبب سياه شدن دندانها قطره آهن بوده باشد، ميبايست همه دندانها سياه ميشدند نه آن چند دندان پوسيده که از نگاهها دور مانده است.
متخصص دندانپزشکي اطفال گفت: يک نوع پوسيدگي در دندانهاي جلوي بالا شايع است و آن پوسيدگي تغذيه با شير است هم شير مادر و هم شير پاستوريزه، به خصوص شيرهاي شبانه.
وي در اين رابطه گفت: مادران بايد بلافاصله بعد از تغذيه کودک باشير، دهان بچه را بشويند يا آب به او بدهند يا با گاز و پنبه دندان بچه را پاک کنند تا قند موجود در شير تا صبح روي دندان باقي نماند که به پوسيدگي دندان منجر شود.
اين دندانپزشک کودکان گفت: بهترين زمان استفاده از مسواک از بدو رويش اولين دندان است که به وسيله مسواک انگشتي انجام ميشود و به تدريج به استفاده از مسواک با خمير دندان منتهي ميشود.
عضو هيئت علمي دانشکده علوم پزشکي تهران افزود: بهترين زمان مراجعه به دندانپزشک کودکان نيز همزمان با رويش اولين دندان است تا چگونگي رويش آن کنترل شود و بعد از آن هم 4 ماه به 4 ماه بايد دندانها بررسي و کنترل شوند تا پوسيدگيها در وهله اول تشخيص داده شوند.
وي به مادران پيشنهاد کرد: رعايت بهداشت و مراجعه و کنترلهاي دورهاي به دندانپزشک متخصص براي سلامت هر چه بيشتر کودکان مفيد و مثمر ثمرخواهدبود. (منبع خبرگزاري فارس )